Schadevergoeding voor uw bedrijf

Als u een bedrijf heeft dan heeft u daar bepaalde rechten en plichten mee. Deze rechten en plichten zijn wettelijk vastgelegd en voor iedereen duidelijk terug te vinden. Als er een overtreding wordt gemaakt op een van deze rechten of plichten dan kunnen hier strafrechtelijke gevolgen voor zijn, die weer kunnen resulteren in een schadevergoeding. Als u de eigenaar van een bedrijf bent, dan heeft u bepaalde rechten door contracten die zijn afgesloten en bepaalde rechten die bepaald zijn door de Nederlandse wetgeving. Als iemand één van deze rechten overtreed dan kunt u hier strafrechtelijke stappen bij ondernemen. In het geval dat u strafrechtelijke stappen wilt ondernemen zult u eerst een advocaat moeten inhuren. U kunt samen met deze advocaat gaan bepalen of u een redelijke kans heeft om de recht zaak te winnen. Als u en uw advocaat samen tot een besluit zijn gekomen om de recht zaak aan te gaan, dan dient u een eis op te stellen. U kunt een schadevergoeding claimen van de gedaagde partij. De hoogte van deze claim dient u samen met de advocaat op te stellen en dit is wat u maximaal krijgt bij het winnen van de recht zaak.

Schadevergoeding betalen als bedrijf

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat u een regel heeft overtreden en daarmee een bedrijf onrecht heeft aangedaan. Of het kan voorkomen dat u een openstaande rekening bij een ander bedrijf nog niet betaald heeft en hier een vergoeding aan het andere bedrijf voor moet betalen. Als het voorkomt dat iemand anders een recht zak tegen u begint om een schadevergoeding van u te claimen dan is het verstandig om een advocaat aan te nemen. Een goede advocaat kan er voor zorgen dat u zo min mogelijk hoeft te betalen. In sommige gevallen hoeft u zelfs helemaal niks te betalen en zorgt de advocaat ervoor dat u de recht zaak wint.

Schadevergoeding door de verzekering

Als u een bedrijf heeft dan kan het ook wel eens zijn dat u via de verzekering een schadevergoeding kunt krijgen. Als er bijvoorbeeld bij u is ingebroken dan kunt u via de verzekering een vergoeding krijgen van alle spullen die kapot zijn gegaan en zijn gestolen tijdens de inbraak. In dit geval dient u gewoon uw verzekering op te bellen en alles verder af te handelen met uw verzekering. Het kan ook wel eens voorvallen dat de verzekering moeilijk doet en u de schadevergoeding niet krijgt uitbetaald. Als u echt recht heeft op deze schadevergoeding dan kunt u samen met een advocaat deze vergoeding claimen. U kunt de verzekering aansprakelijk stellen en er voor zorgen dat u alsnog krijgt waar u recht op heeft. In sommige gevallen kunt u zelfs iets extra eisen door de vertraging die de verzekeringsmaatschappij heeft opgedaan.

Hulp nodig bij het een schadevergoeding

Als u een bedrijf heeft en met een probleem zit rondom een schadevergoeding dan kunnen wij er voor zorgen dat u hier goed mee geholpen wordt. als eerst kunnen we u gratis adviseren over de vragen die u heeft. Daarnaast kunnen we u verder helpen aan een goede advocaat die samen met u de zaak zo positief als mogelijk gaat oplossen. Het maakt niet uit waar u vandaan komt, wij hebben door het hele land goede advocaten waar we u aan kunnen koppelen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 78

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op