Voordelen pro deo advocaat

Pro deo staat voor: niks of gratis. Als je in Nederland niet veel verdient, dan kun je rechtshulp van de staat krijgen zonder hiervoor te betalen. De rechtshulp die u dan krijgt bestaat uit een mediator of een advocaat. Toch is het niet altijd helemaal zoals het lijkt. In sommige gevallen betaald de overheid niet alles en moet u nog een deel van uw pro deo advocaat betalen. Om u wat meer duidelijk het te geven zullen we u uitleggen hoe enkele zaken in elkaar steken.

De kosten die u zelf moet betalen worden een eigen bijdrage genoemd. De eigen bijdrage is bij een advocaat hoger dan bij een mediator. Bij het bepalen van de hoogte van uw eigen bijdrage wordt er altijd gekeken naar uw inkomen en vermogen van de twee jaar voor het huidige jaar. Twee jaar geleden wordt ook wel het  peiljaar genoemd.

Om uw financiële toestand van het peiljaar vast te stellen worden gegevens bij de Belastingdienst opgevraagd. Als u vooraf wilt weten wat de daaraan verbonden kosten zijn kunt u contact met ons opnemen en dan helpen wij u daarmee verder.

Waar kan pro deo advocaat u mee helpen

Een pro deo advocaat is eigenlijk het zelfde als een normale advocaat. Er zijn ook pro deo advocaten die een expertise hebben net zoals een normale advocaat. Wel heeft u hier zelf minder grip op bij een pro deo advocaat. Bij een pro deo advocaat krijgt u iemand toegewezen en daar moet u het maar mee doen.

Soms zijn pro deo advocaten, relatief nieuwe advocaten met weinig ervaring. De overheid wil natuurlijk zo min mogelijk kosten maken en toch zal de juridische hulp die u krijgt wel optimaal zijn.

Bovendien kunt u in elk soort recht zaak gebruik maken van een pro deo advocaat. En voor de mensen die een pro deo advocaat krijgen is dit natuurlijk beter dan niets. Met een beetje geluk krijgt u wel een goede en ervaren advocaat toegewezen. Verder wordt u wel gewoon geholpen met uw juridisch problemen, daar waar u dat zelf eigenlijk niet kunt betalen.

Vragen en advies over pro deo advocaten

Als u meer informatie wilt hebben over pro deo advocaten en of u daar voor in aanmerking komt dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook helpen wij u verder met eventuele juridische vragen die u al heeft(Het advies over deze juridische vragen is gratis voor u).

Als wij even niet telefonisch bereikbaar zijn om u verder te helpen met uw vragen over pro deo advocaten, dan kunt u al uw vragen via de e-mail stellen. Wij zullen er dan voor zorgen dat er zo snel als mogelijk contact met u wordt opgenomen. Ook worden uw vragen die u heeft gesteld alvast via de e-mail beantwoord.

Als u verdere hulp nodig heeft kunnen wij u verder helpen met het vinden van een goede pro deo advocaat. Het vinden van een goede pro deo advocaat kan het verschil maken in de recht zaak waar u in bevindt.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 78

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op