Wat doet ondernemingsrecht advocaat voor u?

Een ondernemingsrecht advocaat heeft een breed arsenaal aan taken wat hij moet volbrengen. De ondernemingsrecht advocaat is voornamelijk verantwoordelijk voor het adviseren van ondernemingen zoals multinationals, beursgenoteerde bedrijven maar ook gewoon kleine bedrijven zoals een V.O.F. of een eenmanszaak.

De ondernemingsrecht advocaat adviseert deze bedrijven over alle juridische rechten die ze hebben als ondernemer. Hij/zij zorgt er voor dat het bedrijf alles via het boekje doet en dat er zich geen illegale activiteiten voordoen. Ook adviseert hij/zij de bedrijven over het mededingingsrecht wat ze hebben.

U kunt als eigenaar van een bedrijf een vaste ondernemingsrecht advocaat in dienst nemen of u kunt per kwestie op een advocaat afstappen. Voor een groot bedrijf kan het van toepassing zijn om 1 of meerdere ondernemingsrecht advocaten vast in te huren. Als klein bedrijf heeft u minder te doen met een ondernemingsrecht advocaat, omdat de belangen vaak minder groot zijn. Echter soms kan het belang groot genoeg zijn om ook een ondernemingsrecht advocaat in te schakelen.

Taken ondernemingsrecht advocaat

Om u een goed beeld te geven wat de ondernemingsrecht advocaat allemaal voor u doet, of wat u als bedrijf er van kunt verwachten zullen we hier de taken opsommen.

 • Een ondernemingsrecht advocaat is verantwoordelijk om te onderhandelen over contracten, contracten op te stellen of contracten te beoordelen.
 • Een ondernemingsrecht advocaat kan nieuwe bedrijfsstructuur voor u opzetten of de oude hervormen. Hier moet u voornamelijk denken aan de rechtsvorm van het bedrijf. In sommige gevallen kan het erg lucratief zijn voor bedrijven om van rechtsvorm te veranderen.
 • Een ondernemingsrecht advocaat helpt u bij overnames, fusies of herstructurering van uw bedrijf. Er komen veel rechts zaken aan bod bij dit soort zaken en uw ondernemingsrecht advocaat kan u hier perfect in adviseren of leiden.
 • Hij kan zich bezig houden met het opstellen van aandeel overeenkomsten.
 • De ondernemingsrecht advocaat kan optreden tijdens een geschil tussen de aandeelhouders en de bestuurder van het bedrijf.
 • Hij kan u adviseren over alles zaken over uw bestuurdersaansprakelijkheid.


Zaken over het mededingingsrecht;

 • Hij kan u ondersteunen bij het afhandelen van toezichthouders op uw bedrijf zoals bijvoorbeeld het NMa en het NZa
 • De advocaat zorgt er voor dat zaken als bijvoorbeeld een overnamen bij de juiste instanties gemeld en afgehandeld wordt.
 • Het toetsen van samenwerkingsovereenkomsten aan het mededingingsrecht
 • Alle klachten of inbreuken die gemaakt worden op het mededingingsrecht worden ook afgehandeld door uw ondernemingsrecht advocaat

Waarom ondernemingsrecht advocaat belangrijk is

Als u een bedrijf heeft dan komt u regelmatig voor rechtelijke kwesties te staan. Waarschijnlijk heeft u zelf niet de kennis over het ondernemingsrecht wat u nodig heeft om alles goed uit te kunnen voeren.

Als u dingen gaat doen die niet overeenkomen met de Nederlandse wet dan kunt u hier boetes voor krijgen of zelf erger. U wilt natuurlijk dat alles binnen uw bedrijf loopt zoals het hoort te lopen, dan is het gerechtelijke aspect daarvan een groot onderdeel.

Zeker als u een groot bedrijf heeft is het verstandig om een ondernemingsrecht advocaat in dienst te nemen of een nauwe samenwerking aan te gaan. Zeker als uw bedrijf met aandeelhouders of buitenlands vermogen in aanraking komt komen er veel meer gerechtelijke kwesties en voorwaarden waar u rekening mee moet gaan houden.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 78

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op