De no-cure no-pay advocaat voor ondernemingsrecht is in Nederland niet mogelijk. Een advocaat helpt u in het nemen van juridische stappen, om zo juridisch een goed resultaat te behalen.

De advocaat werkt dan ook meestal om een bepaalde doelstelling binnen de onderneming te behalen. Wilt u ook iets binnen uw organisatie veranderen, dan maakt u handig gebruik van de advocaat voor ondernemingsrecht. Om effectief en snel veranderingen door te voeren danwel om specialistische juridische vraagstukken op te lossen schakelt u de ondernemingsrecht advocaat in. Omdat de advocaat ook een onafhankelijk opererende advocaat is, kunnen harde en pijnlijke beslissingen in uw organisatie adequaat uitgevoerd worden.

Mediation bij ontslagen

U heeft uw onderneming gereorganiseerd echter de cijfers zien er nog steeds niet goed uit, en dus dient u collectief mensen te ontslaan. Omdat de advocaat voor ondernemingsrecht een buitenstaander is, kan de ondernemingsrecht advocaat de moeilijke beslissing aan de ontslagen op een gemakkelijke manier doorvoeren. Dit betekent dan ook dat nadat alle beoogde ontslagenen zijn aangezegd, het be├źndigingsovereenkomst is overeengekomen, de opzegtermijnen zijn gerespecteerd en de ontslagvergoeding overeen is gekomen, is de taak van de ondernemingsrecht advocaat afgerond. U kunt dan de ondernemingsrecht advocaat vergoeden voor de goede dienst die de advocaat voor uw onderneming heeft betekend.

Opstarten en wijziging rechtspersoonlijkheid

U wilt een onderneming opstarten danwel u heeft een onderneming waarover u de rechtspersoonlijkheid draagt echter u wilt dit omzetten naar de onderneming zelf, dan kunt u goed gebruik maken van de no-cure no-pay advocaat. Om een onderneming op te zetten dient u te overwegen hoe de rechtspersoonlijkheid is geregeld. Let wel zodra de onderneming zelf de rechtspersoonlijkheid is, wordt het vermogen van een bestuurslid niet aangesproken indien het tot een faillissement komt. Draai de onderneming goed en u groeit dan kan de rechtspersoonlijkheid natuurlijk van de natuurlijke rechtspersoon overgaan naar de onderneming zelf. Laat u daartoe informeren door de ondernemingsrecht advocaat.

Advisering bij vennootschapsrecht

Om een zaak of onderneming op te starten dient u als ondernemer de juiste vennootschapstype uit te kiezen. Begint u klein en alleen, dan bent u een zelfstandige. Werkt u met meerdere personen samen in een onderneming dan kan er sprake zijn van een vennootschap onder firma waarbij alle firmanten een gelijke deel aan kennis, arbeid en/ of vermogen inbrengen. Wilt u de onderneming groter aanpakken kunt u daarbij aandelen uitvaardigen om eigen vermogen aan te trekken. Betreft het uw eigen vermogen dan betreft het een Besloten Vennootschap, wordt echter vermogen van derden aangetrokken dan is er sprake van een Naamloze Vennootschap. Om ook op no-cure no-pay basis uw onderneming op te starten, laat u dan goed begeleiden door de advocaat voor ondernemingsrecht.

No-cure no-pay betekenis

Het principe van no-cure no-pay betekent dat de advocaat voor ondernemingsrecht voor u aan de slag gaat, waarbij u pas betaalt als de opdracht tot een goed einde is gebracht. Is er goed resultaat voor u als onderneming geboekt op juridisch vlak door de opdracht vervulling van de no-cure no-pay advocaat dan wordt de gedane dienst met u verrekend. Zo weet u dat u altijd de volle inzet als onderneming verkrijgt van de no-cure no-pay advocaat aangezien de advocaat ook de onderneming juridisch verder wil helpen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 78

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op