Wat houdt bestuursrecht in

De overheid moet wel eens beslissingen nemen, bijvoorbeeld bij het besluiten over een subsidie of bij het verstrekken van een vergunning. Als de overheid die besluiten moet nemen dan zijn hier bepaalde regels aan verbonden. De regels waar de overheid zich aan moeten houden zijn vastgelegd in het bestuursrecht. Het bestuursrecht staat in Nederland ook wel bekend als het administratief recht. De belangrijkste regels van het bestuursrecht zijn vast gelegd in de Awb of ook wel de Algemene wet bestuursrecht. In de Awb worden dingen vermeldt zoals hoe een besluit moet worden voorbereid door de overheid, binnen welk termijn het besluit moet worden genomen en hoe alle partijen op de hoogte worden gesteld.

Waar is het bestuursrecht voor

Het bestuursrecht heeft verschillende functies in Nederland. Als eerste heeft het een beschermende functie voor de burgers en bedrijven tegen handelen van de overheid. Door het bestuursrecht dient de overheid zich aan geschreven en ongeschreven regels te houden die binnen de rechtsnormen vallen rondom het bestuursrecht. Daarnaast beschermt het u tegen bepaalde besluiten die de overheid kan nemen over uw bedrijf.

Hoe kan het bestuursrecht u raken

Het bestuursrecht heeft betrekking op iedereen. Zo is het bestuursrecht van toepassing op het bedrijf waar u werkzaam bent, of u kunt op een andere manier in contact komen met het bestuursrecht. Het bestuursrecht kan besluiten nemen die u ten goede komen, maar zeker ook die u kunnen benadelen. In het geval dat u benadeeld wordt door een besluit dan heeft u zich hier toch gewoon aan te houden want het is wettelijk bepaald. U kunt wel tegen het besluit in beroep gaan. U kunt dan aankaarten waarom u het een onredelijk besluit vindt wat de overheid heeft genomen. Als u op grond van het bestuursrecht kunt aantonen dan er onredelijke beslissingen zijn gemaakt, dan dienen deze beslissingen aangepast te worden.

Hulp nodig bij bestuursrecht

Het bestuursrecht is veel omvattend en heeft op veel mensen betrekking. Toch weten maar weinig mensen iets over het Nederlandse bestuursrecht. Om u een beetje op weg te helpen willen we u wat gratis hulp aanbieden. Als u een vraag heeft over het bestuursrecht dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Als u telefonisch contact met ons opneemt dan zorgen wij er voor dat u een specialist aan de lijn krijgt die u goed verder kan helpen met de vraag die u heeft. Deze adviseur kan u een kundig antwoord geven en voorzien van een gepast advies over de betreffende kwestie. Ook als u denkt onredelijk behandelt te zijn op grond van het bestuursrecht, dan kunnen wij u hier verder mee helpen. We kunnen als eerst samen met u gaan bepalen of u daadwerkelijk in uw recht staat met het betreffende geschil. Als het geval is dat u in uw recht staat dan kunnen we er voor zorgen dat de zaak vergoed goed afgehandeld wordt. We kunnen dan iemand aan u koppelen die samen met u de betreffende kwestie tot een goed einde gaat laten komen. We hebben specialisten door het hele land zitten die u kunnen helpen met het probleem wat u heeft. Het bestuursrecht is er voor een reden in Nederland. Als u dus onrecht bent aangedaan op grond van het bestuursrecht laat het er dan ook niet bij zitten.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 78

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op