Help: Mijn bedrijf gaat failliet

Als u een bedrijf heeft dan wilt u natuurlijk het beste voor dat bedrijf, maar soms loopt het allemaal niet zoals u wilde en gaat uw bedrijf failliet. Uw bedrijf gaat failliet op het moment dat u twee of meer schuldeisers heeft waar u niet meer aan kunt betalen. De exacte regels die verbonden zitten aan een faillissement hangen ook af van de rechtsvorm die u met uw bedrijf heeft aangenomen.

Als uw bedrijf failliet gaat, of als u uw bedrijf failliet wilt laten gaan dan komen daar een heleboel juridisch af te handelen zaken bij kijken. U wilt tijdens een faillissement natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt zodat u niet nog meer problemen en kosten krijgt.

Omdat u alles snel en goed wilt afhandelen is het aan te raden om een goede bedrijfsadvocaat in te huren om u te helpen met uw faillissement. In sommige gevallen zijn er nog enkele dingen te redden waardoor u uw bedrijf misschien niet failliet hoeft te laten verklaren en dat zou natuurlijk fantastisch zijn.

Ook kan het zijn dat u een deel van uw vermogen nog kunt behouden of dat er andere goede oplossingen gevonden kunnen worden voor u. Om dingen in een goede banen te laten lopen dient u zo snel als mogelijk juridische hulp in te schakelen tijdens een faillissement. Des te langer u wacht des te minder er meestal nog voor y gedaan kan worden. U krijgt boete op boete en u kunt zich ook steeds minder permitteren waardoor een hoop opties voor u gesloten worden.

Ben ik aansprakelijk met mijn privévermogen

Als uw bedrijf failliet gaat is dit natuurlijk al vervelend genoeg, maar het wordt pas echt vervelend als ze ook aan uw privé bezittingen gaan komen om uw schulden te verhalen. Of uw schuldeisers aan uw privévermogen en of bezittingen mogen komen heeft te maken met de rechtsvorm die u met uw bedrijf heeft. Om u direct op weg te helpen zullen we de 4 verschillende rechtsvormen hier voor u noemen er erbij vermelden of u wel of niet aansprakelijk bent met uw privévermogen.

Eenmanszaak failliet

U bent tijdens een faillissement van een eenmanszaak met al het kapitaal dat u heeft aansprakelijk voor eventuele schulden van uw bedrijf. Als er dus iets betaald moet worden dan wordt dat verhaald op u, een eenmanszaak is geen rechtspersoon en om die reden kan er niks op verhaald worden.

V.O.F. failliet

Bij een V.O.F.(vennootschap onder firma) zijn alle vennoten aansprakelijk met hun privévermogen tijdens een faillissement. Een V.O.F. is geen rechtspersoon en om die reden worden eventuele schulden verhaald op de vennoten. Mocht een vennoot geen eigen vermogen hebben, dan wordt dit automatisch bij de andere vennoot verhaald indien deze vennoot wel het verschuldigde bedrag kan betalen.

BV failliet

Een BV of ook wel een besloten vennootschap werkt met aandeelhouders. Een BV is zelf een rechtspersoon en kan daarom aansprakelijk worden gesteld tijdens een faillissement. Als u in een BV zit dan bent u niet met uw privé vermogen aansprakelijk tijdens een faillissement

NV failliet

Een NV of ook wel een naamloze vennootschap werkt net als een BV met aandeelhouders. Ook een NV is net als een BV een eigen rechtspersoon. Tijdens een faillissement zijn alle aandeelhouders van de NV niet met hun privé vermogen aansprakelijk te stellen. Mocht er dus niet betaald kunnen worden vanuit de NV tijdens een faillissement dan blijft de schuldeiser met lege handen staan.

Hulp bij uw faillissement

U moet veel regelen tijdens een faillissement en u heeft vaak veel problemen en zorgen aan uw hoofd. U wilt natuurlijk dat dit allemaal zo snel en goedkoop als mogelijk opgelost wordt. Omdat wij weten dat u het moeilijk kunt hebben tijdens een faillissement willen wij u graag de eerste gratis ondersteuning geven. Wij zijn gespecialiseerd in MKB bedrijven en proberen dus ook alle MKB bedrijven zo goed als mogelijk van dienst te zijn. Als u vragen heeft dan kunt u deze geheel gratis en vrijblijvend bij ons stellen. we hopen u goed verder te helpen met al uw vragen zodat u niet te lang blijft zitten met de problemen die u heeft.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 78

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op