Advocaten voor ondernemingsrecht Utrecht

Met de advocaat voor ondernemingsrecht Utrecht kunt u de processen en resultaten van uw bedrijf in goede banen leiden. Als onderneming loopt u namelijk veel risico’s doordat u contracten aangaat maar ook door gevaren vanuit de afzetmarkt. Een oplettende en juridisch goed voorbereide onderneming kan tegen een stootje en voorkomt daarmee problemen. Daartoe kunt u goed gebruik maken van de expertise van de advocaat voor ondernemingsrecht Utrecht. Op welke manieren kan de advocaat u van dienst zijn binnen zakelijke aangelegenheden? Dat leest u hieronder!

Vennootschapsrecht advocaat voor bedrijfsvorm

Begint u met uw onderneming zodat u winsten kunt draaien door producten af te zetten dan heeft u de keus tussen verschillende ondernemingsvormen. Denk daarbij aan:

  • het opstellen van een Eenmanszaak of VoF. U begint klein door de afzetmarkt af te tasten. Daartoe gaat u eventueel met andere firmanten een zaak starten waarbij uzelf de natuurlijke rechtspersoon bent. Dat houdt in dat u verantwoordelijkheid draagt omtrent alle aspecten van het ondernemerschap;
  • de opstart van een NV of BV. Daartoe worden aandelen uitgegeven zodat vermogen in de onderneming kan worden gepompt. Daarmee kan het bedrijf groeien en meer personeel aannemen. Het bedrijf heeft een eigen rechtspersoonlijkheid en draagt dus zelf de verantwoordelijkheid voor het handelen van de onderneming. Let wel dat de bescherming van het eigen vermogen van de bestuurders vervalt indien er sprake is van onbehoorlijk bestuur.

Laat uw onderneming een goede start geven door de juiste ondernemingsvorm uit te kiezen. Vraag om informatie en adviezen bij de advocaat Utrecht voor ondernemingsrecht.

Juridisch correcte contracten aangaan

Voor betrouwbaar en goed zaken kunnen doen dienen alle contracten op een juridisch verantwoorde manier te zijn opgesteld. Voordat u contracten ondertekent doet u er goed aan om het te laten checken zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Door bij de advocaat Utrecht uw contracten snel te laten controleren weet u zeker dat de uitgangspunten en voorwaarden op de juiste manier staan verwoord. Het voorkomt dat u later in de problemen komt indien het contract onjuist is opgesteld.

Huisjurist reageert snel

Schakel een huisjurist van het advocatenkantoor Utrecht in zodat uw onderneming op ieder gewenst moment de juiste ondersteuning verkrijgt. Het kan zijn dat u een klein MKB bedrijf heeft en dus kunt u niet voltijds een advocaat inhuren. U heeft echter de mogelijkheid om de advocaat voor een deel van de week in te huren zodat u altijd voldoende juridische ondersteuning heeft. De huisjurist weet namelijk alles omtrent uw zaken en daarmee wordt een goede basis gevormd voor advisering. Treden er urgente problemen op dan kan de advocaat daarop snel en efficiënt reageren omdat deze alle aspecten van uw bedrijf kent. Maak gebruik van de huisjurist zodat u altijd gedegen ondersteuning heeft bij uw zakelijke beslissingen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 78

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op