Als ondernemer heeft u altijd te maken met rechten en plichten conform wetten en dus schakelt u de advocaat Den Haag voor ondernemingsrecht in. Het ondernemingsrecht is zeer veelzijdig en heeft te maken met het vennootschapsrecht en rechtspersonenrecht. Daarnaast spelen er vele aanverwante zaken mee als het aangaan van contract voor werknemers, u gaat contracten aan met leveranciers waarnaast aan uw producten ook juridisch correcte algemene voorwaarden verbonden zijn. Het ondernemingsrecht spitst zich dus op alle facetten van het hebben van een onderneming, zowel de rechtsgrond voor het kunnen voeren van een onderneming als het binnen halen van de juiste mensen daarbij. De advocaat Den Haag voor ondernemingsrecht staat u dan ook in alle facetten van het hebben van een onderneming bij.

Opzetten onderneming

Bij de keus uit het type vennootschap zijn er verschillende overwegingen aan te halen waarom de ene vorm meer geschikt is dan de ander. U start bescheiden dan start u gewoonlijk als eenmanszaak waarbij u de rechtspersoonlijkheid heeft. Met de tijd begint uw onderneming te groeien en kunt u mogelijk samen met een partner een vennootschap onder firma beginnen. Groeit u nog verder dan kan de onderneming meer geprofessionaliseerd worden waarbij de rechtspersoonlijkheid gescheiden wordt van u als bestuurder. U trekt eigen of vreemd vermogen aan waarmee u een NV of BV start. Ook deze vormen kunt u uiteraard direct bij het starten van een onderneming doen, omdat u dan het eigen opgebouwde prive vermogen gescheiden houdt van de onderneming.

Faillissement onderneming

Het kan ook de andere kant op gaan met de ontwikkeling van uw onderneming. Na een reeks van reorganisaties en ontslagen laten de cijfers geen verbetering zien en dus wordt er door een eisende partij het faillissement aangevraagd. Conform het faillissementsrecht wordt een curator aangesteld waarmee uw onderneming onder bewindvoering is gesteld. Dit betekent dat u niet meer aan het ondernemings vermogen kunt komen, omdat de balans baten, vermogen met de schulden moeten worden vereffend. Is er sprake van onbehoorlijk bestuur dan kan ook het prive vermogen van de bestuurders van een NV of BV daartoe worden aangewend. Heeft de onderneming echter de mogelijkheid of goede argumenten om een doorstart in overleg met de schuldeisers te maken, dan kan de advocaat Den Haag voor ondernemingsrecht u goed bijstaan.

WMCO

Volgens de Wet Melding Collectief ontslag dient u bij een twintigtal ontslagen of meer aan het afspiegelingsbeginsel te voldoen. De ontslagen binnen de onderneming moeten dan over alle lagen van de organisatie gaan evenredig met de leeftijd. Daaraan dient dan ook een ontslagvergoeding gekoppeld te zijn. De advocaat voor ondernemingsrecht kan u daarbij goed ondersteunen om enerzijds juridisch correcte beëindigingsovereenkomsten op te stellen en anderzijds de des betreffende werknemer het ontslag aan te zeggen. U ziet dat de advocaat Den Haag voor ondernemingsrecht van alle markten thuis is, om zo uw ondernemings zaken op een juridisch correcte manier te vertegenwoordigen.

Juridische ondersteuning gewenst

Het is altijd aan te bevelen dat u binnen uw organisatie afdoende juridische kennis in huis heeft. Alle contracten, overeenkomsten, maar ook ondernemingsvorm vergt veel kennis van zaken om alle aspecten van het ondernemerschap juridisch vloeiend te laten verlopen. Om afdoende juridische competentie in huis te hebben, neemt u contact op met de advocaat Den Haag voor ondernemingsrecht vraagstukken.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 78

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op